Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de miry_1704 in Prajituri, 10 Oct 2013 | 16697 vizualizari

 

Voiam ceva nou.. si pentru prima data cand am facut eclere mi-au iesit perfecte...

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 6 oua cumparate ca sunt mai mari
  • Crema
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 8 lg zahar
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 1 lg smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Coji


Punem la fiert apa si uleiul pana da in clocot, apoi oprim focul si adaugam toata faina si amestecam bine, apoi punem ouale cate unul amestecand continuu. O sa iasa o coca ca o crema care nu curge..


Pornim cuptorul la 160 grade si pe o tava tapetata doar cu hartie de copt punem cojile cu o punga in ce forma vrem cu spatiu intre ele (eu le-am facut mari ca la cofetarie). Le lasam sa se rumeneasca putin apoi le scoatem si le lasam la racit dar tot cu spatiu intre ele. Le taiem cu cutitul pe o parte.


Crema de vanilie


Punem laptele la fiert untr-o oala, apoi intr-un castron amestecam budinca zaharul si 6 lg de lapte inainte sa-l punem la fiert, apoi amestecam compozitia in lapte si amestecam bine pana incepe sa se ingroase. Apoi umplem cojile cu crema, doar dupa ce s-a racit putin.


Glazura de ciocolata


Punem toate ingredientele intr-o oala la foc si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si lasa putin la racit si se pune peste cojile umplute, in ce mod doriti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (9)

miry_1704 1

25.10.2013, 10:57

Multumesc tuturor!!

miry_1704 1

25.10.2013, 10:59

Secretul este sa fie cuptorul bine incins, sa nu deschizi deloc cuptorul cel putin 15 minute, si sa le lasi sa se rumeneasca putin, iar dupa ce le scoti le pui una cate una pe un prosop la o temperatura normala, a camerei, sa nu fie foarte frig.
Eu le coc la 160 grade.
Si-mi ies perfect..

- TABITA - 1

25.10.2013, 14:43

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!