Chec cu dulceata de gutui

de T I M E A in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 5437 vizualizari

 

Daca aveti musafiri si vreti sa faceti un desert rapid va propun acest chec foarte simplu combinat cu un borcan de dulceata de gutui sau orice alta dulceata cu fructe intregi. E bun de servit atunci cald sau a doua zi dimineata langa cafea, normal :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • un borcan dulceata de gutui (eu am avut facut de mine, dar puteti folosi si cumparat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dulceata de gutui:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare.


La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia intr-o tava mica de chec tapetata cu hartie de copt. Punem jumatate dn fructele din dulceata si apasam din loc in loc sa intre in aluat.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem din cuptor si imediat ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou.


Turnam tot siropul de la dulceata peste chec si asezam deasupra si fructele ramase din dulceata.


Feliem si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

laura_n 1

13.02.2014, 21:21

deliciu, mai ales cu dulceata de gutui...yuuuum

T I M E A 1

13.02.2014, 22:08

Ma bucur ca va place

mena29 1

16.02.2014, 18:27

Deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec