Chec cu dulceata de gutui

de T I M E A in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 6012 vizualizari

 

Daca aveti musafiri si vreti sa faceti un desert rapid va propun acest chec foarte simplu combinat cu un borcan de dulceata de gutui sau orice alta dulceata cu fructe intregi. E bun de servit atunci cald sau a doua zi dimineata langa cafea, normal :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • un borcan dulceata de gutui (eu am avut facut de mine, dar puteti folosi si cumparat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dulceata de gutui:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare.


La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia intr-o tava mica de chec tapetata cu hartie de copt. Punem jumatate dn fructele din dulceata si apasam din loc in loc sa intre in aluat.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem din cuptor si imediat ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou.


Turnam tot siropul de la dulceata peste chec si asezam deasupra si fructele ramase din dulceata.


Feliem si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

laura_n 1

13.02.2014, 21:21

deliciu, mai ales cu dulceata de gutui...yuuuum

T I M E A 1

13.02.2014, 22:08

Ma bucur ca va place

mena29 1

16.02.2014, 18:27

Deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Mini checulete in coji de oua