Chec cu frisca si ciocolata

de susu in Prajituri, 16 Iun 2011 | 4141 vizualizari

 

Reteta de la bucataras Miha

 

INGREDIENTE

  • 180 gr crema de unt milli
  • 3 oua
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 20 gr cacao
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Esente
  • Cognac
  • 2 maini de nuca
  • 150 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu frisca si ciocolata:

Nuca se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Ciocolata se topeste la microunde, smantana se bate frisca si albusurile se separa de galbenusuri. Crema de unt se mixeaza cu zaharul si esentele iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cativa stropi de lamaie. Adaugam la crema de unt galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare. Punem apoi ciocolata si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La sfarsit incorporam frisca batuta si albusurile spuma amestecand usor de jos in sus. Se da la cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea dupa care se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu lamaie