Tarte vergeoise

de Sylvia in Prajituri, 15 Mai 2010 | 3986 vizualizari

 

Este o tarta execelenta cu mere sau alte fructe, numele ii vine de la sortimentul de zaharul brun inchis “vergeoise” .
Eu am facut-o de data asta cu mere, este dupa parerea mea cea mai legeja si aromata asa, puteti sa inlocuiti cu alte fructe .

 

INGREDIENTE

  • Pentru  aluat sfaramacios :
  • 250 grame faina,
  • 125 grame de unt,
  • un ou
  • 3 linguri de zahar.
  • Pentru tarta avem nevoie de
  • 4-5 mere curatate si taiate felii,
  • 2 oua,
  • o lingura smantana,
  • 100 grame de zahar brun,
  • 30 grame unt,
  • cateva linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte vergeoise:

Framantam un aluat sfaramacios din 250 grame faina, 125 grame de unt, un ou si 3 linguri de zahar. Se amesteca bine aluatul pana se formeaza o bula care se tine la frigider minim 30 minute .


Se intinde o foaie de tarta si se aseaza in tava tapetata cu unt, peste foaie punem ouale batute cu zahar si smantana. Aranjam apoi feliile de mere, turnam peste ele cateva linguri de zahar brun si cateva felii de unt .


Se coace in cuptorul preincalzit la 210 grade primele 15 min apoi 15-25 minute pe 180 de grade. Este o tarta lejera si delicioasa , una din preferatele mele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte vergeoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mena29 1

24.05.2010, 17:09

Arata f,foarte bine

adry88 1

03.06.2011, 21:18

RuxyRux 1

03.06.2011, 21:19

Wow!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen