CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI

de mihaelar63 in Dulciuri, 3 Mar 2017 | 1063 vizualizari

 

 Un chec pe placul meu, cu multe fructe confiate si nuci. A fost un deliciu. Cu siguranta, il voi prepara si cu alta ocazie. Pentru acest chec, m-am inspirat de la Adriana65, careia ii multumesc pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 unt
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1/2 lingurita pudra curcuma
  • 150 gr nuci curatate
  • 150 gr stafide si merisoare deshidratate
  • 100 gr mix fructe confiate [lamaie, kiwi, portocale]
  • 100 gr cirese confiate
  • 3 linguri rom
  • 3 linguri limoncello [lichior lamaie]
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI :


  1. Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello.

  2. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora.

  3. Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri.

  4. Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine cremoasa.

  5. Se incorporeaza in amestec, galbenusurile, unul cate unul.

  6. Faina se amesteca cu praful de copt si pudra de curcuma.

  7. Albusurile se bat spuma.

  8. Compozitia cu unt, zahar, galbenusuri se amesteca cu cea cu faina.

  9. Amestecand usor, se incorporeaza in aluat si albusurie batute spuma.

  10. La sfarsit, se amesteca totul cu fructele confiate si cu nuca.

  11. Se unge o tava de cozonac cu unt si se tapeteaza cu faina alba.

  12. Se pune tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de o ora.

  13. Dupa 20 minute, se reduce intensitatea caldurii, la 175 grade .

  14. La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.

  15. Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.

  16. Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.

  17. Serviti checul cu fructe confiate si nuci alaturi de cafea, lapte sau ceai.

 

TIPS-URI

1

Ouale si untul si faina sa fie la temperatura camerei.

2

La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.

3

Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.

4

Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

kytz 1

04.03.2017, 10:59

Minunat !

mirela0911 1

05.03.2017, 16:57

O feliuta mai gasesc?

PopescuIonel 1

07.03.2017, 19:28

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec imbracat in ciocolata si cocos