CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI

de mihaelar63 in Dulciuri, 3 Mar 2017 | 4919 vizualizari

 

 Un chec pe placul meu, cu multe fructe confiate si nuci. A fost un deliciu. Cu siguranta, il voi prepara si cu alta ocazie. Pentru acest chec, m-am inspirat de la Adriana65, careia ii multumesc pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 unt
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1/2 lingurita pudra curcuma
  • 150 gr nuci curatate
  • 150 gr stafide si merisoare deshidratate
  • 100 gr mix fructe confiate [lamaie, kiwi, portocale]
  • 100 gr cirese confiate
  • 3 linguri rom
  • 3 linguri limoncello [lichior lamaie]
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI :

  1. Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello.
  2. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora.
  3. Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri.
  4. Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine cremoasa.
  5. Se incorporeaza in amestec, galbenusurile, unul cate unul.
  6. Faina se amesteca cu praful de copt si pudra de curcuma.
  7. Albusurile se bat spuma.
  8. Compozitia cu unt, zahar, galbenusuri se amesteca cu cea cu faina.
  9. Amestecand usor, se incorporeaza in aluat si albusurie batute spuma.
  10. La sfarsit, se amesteca totul cu fructele confiate si cu nuca.
  11. Se unge o tava de cozonac cu unt si se tapeteaza cu faina alba.
  12. Se pune tava la cuptorul preincalzit,  la 200 grade C, timp de o ora.
  13. Dupa 20 minute, se reduce intensitatea caldurii, la 175 grade .
  14. La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.
  15. Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.
  16. Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.
  17. Serviti checul cu fructe confiate si nuci alaturi de cafea, lapte sau ceai.

TIPS-URI

1

Ouale si untul si faina sa fie la temperatura camerei.

2

La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.

3

Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.

4

Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

kytz 1

04.03.2017, 10:59

Minunat !

mirela0911 1

05.03.2017, 16:57

O feliuta mai gasesc?

PopescuIonel 1

07.03.2017, 19:28

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane