Chec cu gem de caise

de susu in Prajituri, 4 Apr 2013 | 7006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte batut
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 6 linguri de gris
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan gem de caise cu samburi
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale si lamaie
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu gem de caise:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem ouale foarte bine cu putina zeama de lamaie, coaja de citrice apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana la incorporare. Amestecam faina cu grisul, praful de copt si nuca de cocos. Adaugam laptele batut si apoi ingredientele uscate treptat. Turnam compozitia intr-o tava mare de chec, punem gemul deasupra si dam la cuptor pentru 50 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

susu 1

08.04.2013, 10:46

mersi ruxy

Raluca57 1

11.04.2013, 11:23

Cate oua? multumesc, Raluca

susu 1

22.04.2013, 12:32

Scuze Raluca acum am vazut intrebarea. Din pacate nu mai stiu exact de la cine am luat reteta, deobicei scriu sursa. Reteta e de aici de pe bucataras dar nu mai stiu daca denumirea este aceeasi, chec cu gem insa mie nu mi-a placut reteta, aluatul a iesit prost, din cate imi amintesc am mai incercat cu iaurt sau lapte batut si nu iese pufos deloc. Mai bine pui gem dar la o alta reteta de chec. Mai am o multime de checuri la retete. Gemul de caise e super bun, acrisor si merge de minune dar la alta reteta.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de nuci