Chec cu dulceata de nuci

de ianculubita in Prajituri, 5 Iun 2013 | 2147 vizualizari

 

Am vazut la piata ca au aparut nucile pentru dulceata iar eu mai am de 2 ani!! asa ca am facut un chec, am adaugat un borcan cu dulceata si a iesit minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 borcan mic dulceata de nuci
  • creme anglaise(optional)
  • 1-2 linguri zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dulceata de nuci:

Punem pe foc un vas cu lapte, zahar, cacao, unt iar cand incepe sa clocoteasca dam vasul deoparte, incorporam faina amestecata cu praf de copt, galbenusurile, amestecand energic, apoi dulceata. Amestecam cu lingura si tot cu lingura amestecam usor si cand adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40 minute, facand testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit scoatem din tava, pudram cu zahar, taiem si servim.


Un deliciu!


 

TIPS-URI

1

inainte de a adauga dulceata compozitia este putin mai tare, asa ca trebuie amestecat bine sa nu ramana cocoloase

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dulceata de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lavinia 1

05.06.2013, 17:17

Foarte gustos

Rocsi 1

05.06.2013, 20:04

Ahaaa..Interesanta

ianculubita 1

06.06.2013, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure