Chec cu dulceata de nuci

de ianculubita in Prajituri, 5 Iun 2013 | 2463 vizualizari

 

Am vazut la piata ca au aparut nucile pentru dulceata iar eu mai am de 2 ani!! asa ca am facut un chec, am adaugat un borcan cu dulceata si a iesit minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 borcan mic dulceata de nuci
  • creme anglaise(optional)
  • 1-2 linguri zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dulceata de nuci:

Punem pe foc un vas cu lapte, zahar, cacao, unt iar cand incepe sa clocoteasca dam vasul deoparte, incorporam faina amestecata cu praf de copt, galbenusurile, amestecand energic, apoi dulceata. Amestecam cu lingura si tot cu lingura amestecam usor si cand adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40 minute, facand testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit scoatem din tava, pudram cu zahar, taiem si servim.


Un deliciu!


 

TIPS-URI

1

inainte de a adauga dulceata compozitia este putin mai tare, asa ca trebuie amestecat bine sa nu ramana cocoloase

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dulceata de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lavinia 1

05.06.2013, 17:17

Foarte gustos

Rocsi 1

05.06.2013, 20:04

Ahaaa..Interesanta

ianculubita 1

06.06.2013, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure