Tarta cu prune

de MOKUSKA in Prajituri, 6 Sep 2014 | 3861 vizualizari

 

Blatul l-am facut dupa reteta minunata a Timeei. Vrea sa va spun ca este o reteta cu care nu ai cum sa dai gres. Multumesc Timi :-*.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 230gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • sucul a o lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 800 g prune dulci
  • 2 linguri zahar pudra cu vanilie
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 plic de gelatina
  • 4 linguri dulceata de zmeura (jeleu)
  • zahar pudra cu vanilie pentru ornat
  • 1 tava diametru 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Amestecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie.

Adaugam treptat jumatate din cantitatea de faina, incorporam, apoi usor adaugam si restul de faina si framantam bine pane devine aluatul nelipicios dar nu tare.

Invelim aluatul in folie de plastic si lasam la frigider cat mai mult timp, sau in congelator 20 minute.

Dupa ce s-a racit bine il scoatem pe masa de lucru tapetata cu putina faina (nu este lipicios aluatul) il intindem cu sucitorul pana obtinem o forma rotunda putin mai mare decat tava. Cu ajutorul sucitorului asezam aluatul peste tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Surplusul de aluat il taiem ruland sucitorul pe marginea tavii si lasam deoparte.

Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul peste tot. Lasam tava la rece.

Prunele spalate si taiate felii le amestecam cu zaharul si scortisoara. Gelatina o hidratam cu 2 linguri de apa rece.

Jeleul de zmeura o incalzim, punem deoparte 2 linguri iar in celalalte 2 linguri amestecam jelatina, dupa care

varsam peste prune si amestecam. Prunele le asezam peste aluat iar siropul obtinut turnam deasupra. 

Din aluatul ce a ramas modelam diferite forme si ornam tarta. Ornametul ungem cu cele 2 linguri de jeleu pus deoparte.

Tarta se lasa la cuptor preincalzit aprox 40 minute la foc mic spre mediu.

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

in loc de prune puteti folosi orice fructe doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Linzer cu mere