Briose/ chec cu portocale si mar

de luminita20_2006 in Prajituri, 19 Feb 2010 | 2540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar albus de ou sau 3 oua mari inregi
  • 1/2 pahar de faian
  • 1/2 pahar de zahar
  • 1 praf de copt
  • 70 ml ulei
  • 1 mar mare
  • 1 portocala
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • Glazura cacao
  • 2 linguri cacao
  • 2linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1/2 linguri apa 1 portocala decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose/ chec cu portocale si mar:

Se bat albusurile spuma.Apoi se aduga zaharulcand sa incorporat si s-a obtinut o spuma tare se adauga faina , ulei si praf de copt. marul se curata de coaja si se taie bucati mici la fel si porocala. se pun peste aluat si se amesteca incet. Forma de copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in forma si se da la cupror 40 min foc mediu.

Glazura:

Se pune apa la foc cand da in clocot se adauga zaharul si cacao se amesteca sa se lega se da la racit apoi se pune peste briose/chec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose/ chec cu portocale si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

20.02.2010, 11:05

bun bun

Bunica 1

20.02.2010, 16:25

Mmmm, ce bun! ca briose sunt tocmai bune de pachetel

luminita20_2006 1

22.02.2010, 11:19

multumesc fetelor pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!