E un desert rustic, inspirat tot de pe site-ul lui Adi Hadean: http://www.adihadean.ro/2009/09/malai-dulce-desert-rustic-din-lendovciois/
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul, laptele si iaurtul.
In alt bol se amesteca faina, grisul, faina de malai si praful de copt, apoi cu o lingura se presara peste galbenusuri, amestecand cu mixerul la viteza minima.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat bine albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga la aluat, amestecand usor cu telul. Se intinde intr-o tava o hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox. 20-25 de minute la foc mediu.
Si bineinteles ca m-am jucat putin cu zahar ars....nu m-am putut abtine:)
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro