Malai dulce

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2010 | 18586 vizualizari

 

E un desert rustic, inspirat tot de pe site-ul lui Adi Hadean: http://www.adihadean.ro/2009/09/malai-dulce-desert-rustic-din-lendovciois/

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina de malai
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 iaurt
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul, laptele si iaurtul. 

In alt bol se amesteca faina, grisul, faina de malai si praful de copt, apoi cu o lingura se presara peste galbenusuri, amestecand cu mixerul la viteza minima.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat bine albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga la aluat, amestecand usor cu telul. Se intinde intr-o tava o hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox. 20-25 de minute la foc mediu.

Si bineinteles ca m-am jucat putin cu zahar ars....nu m-am putut abtine:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Corinuta 1

09.08.2010, 20:28

Danuta, eu nu tin minte sa ne fi facut bunica vreodatadesi facea multe bunatati!

Corinuta 1

09.08.2010, 20:29

Multumesc Roberta!

ionelarumpel 1

31.05.2011, 20:35

yammmy ..este delicioasa ...mai devreme am facut si io reteta si e super! ...multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nectarine si iaurt - reteta cu numarul 200!!!