Prăjitură cu mere

de Rita Ilies in Prajituri, 31 Mar 2015 | 4119 vizualizari

 

Eu sunt una dintre persoanele care adoră prăjiturile. Le prefer pe cele cu muuultă cremă, însă prăjitura cu mere este categoric pe primul loc. E răcoritoare, aromată și e una dintre puținele dulciuri fără aditivi alimentari.

Weekendul trecut, când am fost la buni, la Șomcuta, am găsit crengile pomilor atârnând sub greutatea fructelor. Pere uriașe, prune cât oul de găină, caise și mere numai bune pentru prăjitură. Fructe bio, care-au crescut în voia lor și care-au fost stropite doar de picăturile de ploaie.

Am cules din toate. Din prune am fiert în ceaun un delicios magiun, am pus pentru iarnă și compot, iar din mere, ce credeți? :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat ( tava de 35/25 cm ):
  • 400 g făină cernută și amestecată cu o linguriță rasă cu praf de copt și una cu bicarbonat
  • 200 g untură ( se poate folosi și margarină sau unt, însă nu veți mai obține un aluat sfărmicios )
  • smântână grasă câta cere aluatul
  • două linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 2,5-3 kg mere
  • două linguri cu scorțișoară
  • trei linguri cu miere
  • 5 linguri cu griș
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar după ce i-ați dat cât de cât o formă, o puteți muta în tava tapetată cu hârtie de copt și s-o întindeți în continuare cu degetele ).

Curățați merele, dați-le pe răzătoare, apoi stoarceți-le ușor în mână și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați mierea și presărați apoi grișul și scorțișoara. Amestecați-le ușor; tot cu mâna. Întindeți umplutura de mere peste aluatul pe care l-ați întins deja în tavă.

Cea de-a doua foaie, cea care acoperă prăjitura întindeți-o la fel ca și pe prima. Nu uitai să înțepați prăjitura înainte de-a o pune la copt în cuptorul încins, sau să presărați peste ea câteva boabe de fasole. După aproximativ o oră de coacere la foc domol, prăjitura va fi gata și va putea fi scoasă din cuptor. Lăsați-o să se răcească ușor, apoi cerneți peste ea un strat de zahăr pudră. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si iaurt