Desert briose cu lamaie si afine

de Oana in Prajituri, 20 Iun 2017 | 814 vizualizari

 

Un desert rapid si tare gustos!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 110 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 120 ml lapte batut
  • 60 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 190 g faina
  • 200 gr afine
  • Crema de lamaie:
  • 250 gr branza philadelphia
  • 250 gr mascarpone
  • 60 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • optional, colorant alimentar galben
  • optional, fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie si afine:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose.


Aluat: Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare.


Mixeaza separat untul moale cu zaharul pana devine pufos. Adauga treptat cate un ou, mixand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza in compozitie. Adauga apoi laptele batut, sucul si coaja de lamaie. Mixeaza la viteza mica, sa nu te stropesti.


Adauga apoi amestecul de faina si incorporeaza bine.


Imparte compozitia in formele de briose si pune deasupra afine dupa plac.


Coace briosele 20-25 de minute, fara sa deschizi usa cuptorului, altfel se vor lasa si nu vor mai creste frumos.


Crema: Mixeaza crema de branza cu mascarpone, apoi adauga zaharul pudra, esenta si coaja de lamaie. Optional, poti adauga putin colorant alimentar galben.


Pune crema intr-un posh si tine-o la frigider pana sunt gata briosele si s-au racit complet, apoi decoreaza-le dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Adi 1

20.06.2017, 22:58

Foarte bune!

oanapl 1

20.06.2017, 23:22

Ce frumoase sunt!

miki_a 1

24.06.2017, 13:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi si nuci