Desert briose cu lamaie si afine

de Oana in Prajituri, 20 Iun 2017 | 395 vizualizari

 

Un desert rapid si tare gustos!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 110 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 120 ml lapte batut
  • 60 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 190 g faina
  • 200 gr afine
  • Crema de lamaie:
  • 250 gr branza philadelphia
  • 250 gr mascarpone
  • 60 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • optional, colorant alimentar galben
  • optional, fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie si afine:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose.


Aluat: Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare.


Mixeaza separat untul moale cu zaharul pana devine pufos. Adauga treptat cate un ou, mixand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza in compozitie. Adauga apoi laptele batut, sucul si coaja de lamaie. Mixeaza la viteza mica, sa nu te stropesti.


Adauga apoi amestecul de faina si incorporeaza bine.


Imparte compozitia in formele de briose si pune deasupra afine dupa plac.


Coace briosele 20-25 de minute, fara sa deschizi usa cuptorului, altfel se vor lasa si nu vor mai creste frumos.


Crema: Mixeaza crema de branza cu mascarpone, apoi adauga zaharul pudra, esenta si coaja de lamaie. Optional, poti adauga putin colorant alimentar galben.


Pune crema intr-un posh si tine-o la frigider pana sunt gata briosele si s-au racit complet, apoi decoreaza-le dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Adi 1

20.06.2017, 22:58

Foarte bune!

oanapl 1

20.06.2017, 23:22

Ce frumoase sunt!

miki_a 1

24.06.2017, 13:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure