Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

de simona72 in Prajituri, 5 Aug 2013 | 3476 vizualizari

 

Am vrut initial sa fie un chec, dar cum a iesit mult aluat mi-a fost teama ca nu va incapea in forma de chec, asa ca l-am facut guguluf si am avut dreptate pt ca a iesit destul de mare. Este destul de umed, cu fructe de padure si cu gemul meu de mure...

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr fructe de padure congelate(mure, afine rosii si negre, capsuni)
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 gr iaurt gras cu rubarba
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • pt uns tava:unt si faina
  • pt decor: 2-3 linguri gem de murehttp://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe de padure si gem de mure:

Ouale intregi se bat spuma cu mixerul s-au la robotul de bucatarie cu un praf de sare. Dupa ce au devenit o spuma densa si galbuie, adaugam treptat zaharul, esenta de vanilie, uleiul in fir subtire intercalat cu iaurtul gras cu rubarba. Iaurtul l-am facut acasa: in iaurt gras grecesc am adaugat 1-2 linguri rubarba fiarta cu zahar si facuta piure (pasirata la robot).


Faina am amestecat-o cu praful de copt si am incorporat-o usor cu amestecul de oua. Luam o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina, in care punem jumatate din aluat, jumatate din fructele congelate, peste punem restul de aluat si fructe. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. O scoatem pe un platou, iar deasupra decoram cu 2-3 linguri de gem de mure pe care l-am incalzit putin.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe de padure si gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

05.08.2013, 23:30

xana 1

05.08.2013, 23:34

Arata pufos

Rocsi 1

06.08.2013, 11:28

Mmm cat de bun si ce pufos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu ca la bunica