Chec cu gem de capsuni si migdale

de oanapl in Prajituri, 29 Ian 2017 | 585 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 5 linguri gem de capsuni
  • 30 g migdale felii
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu gem de capsuni si migdale:

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.

Incorporezi faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugi gemul de capsuni si feliile de migdale si amesteci usor. La sfarsit adaugi, in 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 40 de minute, pana cand checul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit apoi il servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu gem de capsuni si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

30.01.2017, 12:46

Camelya 1

30.01.2017, 19:04

Are gem de capsuni si din acest motiv imi place si mai mult.

oanapl 1

30.01.2017, 19:39

Ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si capsuni