Chec cu ghimbir

de susu in Prajituri, 26 Ian 2011 | 3113 vizualizari

 

A iesit minunat, o aroma speciala- amestecul de ghimbir, nuca, scortisoara si cacao

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua mari
  • 200 g faina
  • 1 si ½ lingurita praf de copt
  • 4 linguri smantana grasa
  • 1 lingurita plina pudra de ghimbir
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet ciocolata calda neaparat cu aroma de scortisoara
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • un praf de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ghimbir:

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele si apoi faina amestecata cu pudra de ghimbir, ciocolata si praful de copt. Cacaoa se cerne si se adauga impreuna cu smantana si scortisoara. Omogenizam bine compozitia. Se da la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ 50 de minute. In primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului si cand e gata se scoate. Dupa racirea completa se scoate din forma.


Este un chec delicios de care m-am indragostit pe loc. Combinatia ghimbirului cu scortisoara, cacaoa si nuca este dementiala, incercati-o si nu veti regreta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diaconta 1

26.01.2011, 22:13

chiar vroiam sa incerc fursecuri cu ghimbir,dar reteta ta e foarte tentanta

Julie 1

27.01.2011, 08:00

Mmmm! cu ghimbir și eu aș vrea sa gust

mamaieelena 1

27.01.2011, 23:46

vreau sa gust si eu cu ghimbir cred ca e delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Chec delicios cu visine