Briose cu mure si crema de unt cu ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 15 Mar 2015 | 1420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 115 gr unt
  • 130 gr zahar
  • 195 gr faina
  • 3 oua
  • 1 1/2 praf de copt
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 60 ml lapte
  • Pentru crema de unt:
  • 450 gr zahar unt
  • 259 gr zahar pudra
  • 4 linguri crema de ciocolata
  • Pentru siropul de mure:
  • 100 gr mure congelate
  • 5 linguri zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mure si crema de unt cu ciocolata:

Facem prima data siropul de mure. Punem murele intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Strecuram apoi prin sita sa nu ramana seminte, apoi lasam la racit.


Pregatim acum briosele. Punem in tava hartiile pentru briose si incalzim cuptorul la 175 grade C. Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul. Apoi punem esenta de vanilie. Se adauga apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt si cel se sare. Se adauga laptele si apoi restul de faina. Se mixeaza totul bine, pe treapta cea mai mica a mixerului. Se toarna compozitia in formele pentru briose. Peste aluat punem in fiecare forma o lingura de sirop de mure. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. Facem proba scobitorii.


Pregatim cat timp stau briosele la cuptor crema de unt cu ciocolata. Se bate bine untul cu zaharul pudra. Se adauga crema de ciocolata. Eu am folosit nutella. Cand s-au racit briosele le ornam cu crema de unt, folosindu-ne de un pos.


Un adevarat deliciu.


 

TIPS-URI

1

Eu am pus o lingura de crema de ciocolata si in siropul se mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mure si crema de unt cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

daniastefania 1

15.03.2015, 19:53

Multumim Rocsi!

monik80 1

17.03.2015, 17:50

Catalina L 1

19.03.2015, 07:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Desert chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel