Chec cu lamaie si afine

de Criss in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 1602 vizualizari

 

Desi nu sunt o fana a checurilor, acesta m-a cucerit de la prima degustare. Foarte aromat, cu o textura usor umeda, dulce-acrisor, ce mai, combinatia de lamaie cu afine este una fericita si face duntr-un banal chec un desert spectaculos.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja si zeama de la o lamaie mare
  • 150 g afine
  • Glazura:
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 4-5 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si afine:

Mai intai se pregateste o forma de guguluf care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga apoi pe rand ouale intregi si se mixeaza bine. Se rade coaja unei lamai, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt alternand cu sucul de lamaie. Jumatate din compozitie se pune in forma de guguluf.


Compozitia e destul de vartoasa, nu seamana cu cea de pandispan deci trebuie intinsa cu lingura. Se pun afinele congelate, apoi restul de aluat. (Afinele nu se decongeleaza pentru a nu colora prajitura mai mult decat e nevoie.) Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace prajitura 40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand e gata, se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca apoi se glazureaza. Pentru glazura se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra pana cand are consistenta potrivita. Se decoreaza cu afine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Criss 1

07.11.2014, 08:53

miki_a 1

03.07.2017, 14:26

Cred că e cu adevărat delicios!

kytz 1

03.07.2017, 17:06

Îmi place mult că nu e prea dulce!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu ca la bunica