Chec cu lamaie si bezea

de Miha in Prajituri, 4 Noi 2011 | 3149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 140 g faina
  • 60 g lapte praf
  • 50 ml ulei
  • 50 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • 2-3 linguri cacao neagra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si bezea:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma densa si deschisa la culoare. Mixand in continuare se adauga uleiul in fir subtire, apoi sucul de lamaie. La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.



Compozitia obtinuta o turnam in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana suprafata checului devine lucioasa si usor aurie.



Intre timp pregatim bezeaua:



Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul putin cate putin mixand bine bine pana obtinem o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Aromam cu vanilie dupa gust.



Scoatem tava de chec din cuptor si pe toata suprafata checului pudram cacao neagra, 2-3 linguri. Acoperim totul cu bezea si dam din nou la cuptor la foc mare, pana bezeaua se rumeneste usor.



Se lasa la racit in tava, se scoate pe un platou si se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

danakarin 1

06.11.2011, 07:06

super ideea aia cu cacaua presarata sub bezea !!

Pasiune pentru bucatarie 1

06.11.2011, 17:48

Imi place checul asta, si mai ales prima poza,cea principala, e foarte faina, si arata bine in contrast cu, cehcul

Miha 1

07.11.2011, 08:42

Buna dimineata dragelor. Va multumesc frumos de aprecieri si va poftesc la o cafeluta. Ma'c sa vad ce-ati mai mesterit in week-end, ca eu am cam tras chiulul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoritoare cu lamaie