Chec Regal cu lamaie si mac

de diaconta in Prajituri, 15 Mai 2011 | 7273 vizualizari

 

Reteta acestui chec delicios am gasit-o in Cartea Regala de Bucate,carte de care am fost chiar impresionata.Am gasit acolo multe retete pe gustul meu dar si multe informatii interesante,relatate intr-un mod care face lectura foarte placuta.Cat despre checul acesta,pot sa spun ca e absolut delicios si s-a potrivit de minune cu cafeluta de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt 
  • 225 g zahar 
  • 225 g faina
  • 4 oua
  • 2-3 linguri seminte mac
  • Praf de copt cu sofran
  • Coaja de lamaie 
  • sare
  • Sirop:     
  •  100 ml apa
  •  200 g zahar
  •  Sucul de la doua lamai

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Regal cu lamaie si mac:

Untul moale se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste.Se incorporeaza pe rand cele 4 oua.Apoi faina amestecata cu praful de copt si putina sare,iar la urma semintele de mac.


Se pune totul intr-o tava de chec tapetata cu faina si se da la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.Incercam cu scobitoarea sa vedem cand este gata.


Din apa,zahar si sucul de lamaie se face un sirop,care se pune fierbinte peste checul scos din cuptor(fierbinte si el) dupa ce in prealabil l-am intepat cu o furculita din loc in loc.


Checul va absorbi tot siropul si astfel va fi foarte aromat si insiropat,adica….delicios.UN ADEVARAT REGAL.

 

TIPS-URI

1

eu am adaugat si cate putina faina in timp ce am pus ouale,mi se pare ca rezultatul este mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Regal cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

diaconta 1

06.06.2012, 20:35

O daaaaaaaa e minunat Daria l-am facut de nenumarate ori

Rahela Velicu 1

15.01.2017, 17:05

kytz 1

19.09.2017, 10:24

Ce culoare frumoasă! Sigur este perfect și pentru ceaiul de la ora 5 !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Chec Zebra