Chec Regal cu lamaie si mac

de diaconta in Prajituri, 15 Mai 2011 | 6119 vizualizari

 

Reteta acestui chec delicios am gasit-o in Cartea Regala de Bucate,carte de care am fost chiar impresionata.Am gasit acolo multe retete pe gustul meu dar si multe informatii interesante,relatate intr-un mod care face lectura foarte placuta.Cat despre checul acesta,pot sa spun ca e absolut delicios si s-a potrivit de minune cu cafeluta de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt 
  • 225 g zahar 
  • 225 g faina
  • 4 oua
  • 2-3 linguri seminte mac
  • Praf de copt cu sofran
  • Coaja de lamaie 
  • sare
  • Sirop:     
  •  100 ml apa
  •  200 g zahar
  •  Sucul de la doua lamai

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Regal cu lamaie si mac:

Untul moale se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste.Se incorporeaza pe rand cele 4 oua.Apoi faina amestecata cu praful de copt si putina sare,iar la urma semintele de mac.


Se pune totul intr-o tava de chec tapetata cu faina si se da la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.Incercam cu scobitoarea sa vedem cand este gata.


Din apa,zahar si sucul de lamaie se face un sirop,care se pune fierbinte peste checul scos din cuptor(fierbinte si el) dupa ce in prealabil l-am intepat cu o furculita din loc in loc.


Checul va absorbi tot siropul si astfel va fi foarte aromat si insiropat,adica….delicios.UN ADEVARAT REGAL.

 

TIPS-URI

1

eu am adaugat si cate putina faina in timp ce am pus ouale,mi se pare ca rezultatul este mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Regal cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Angelina_Elena 1

06.06.2012, 20:34

ce culoare frumoasa!delicios trebuie sa fi fost!

diaconta 1

06.06.2012, 20:35

O daaaaaaaa e minunat Daria l-am facut de nenumarate ori

noiinbucatarie 1

15.01.2017, 17:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada