Chec cu lamaie si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 18 Feb 2015 | 2857 vizualizari

 

Acum cateva zile am auzit ceva despre chec. Cica daca un chec este umed, aromat si s-a crapat pe mijloc in timpul coacerii, este perfect. Pai atunci, sa ma laud ca am obtinut un chec perfect, nu? Haideti la o feliuta ca acusi e gata!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr unt
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 lamaie mica
  • 2 linguri bobite de ciocolata
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si ciocolata:

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul.


Untul il topim. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam untul topit, apoi iaurtul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le incorporam. Radem coaja de la lamaie, punem si doua linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie apoi bobitele de ciocolata. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscari usoare.


Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec, turnam compozitia. Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si este copt, facem testul cu scobitoarea.


Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se racoreasca si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Rocsi 1

21.02.2015, 22:26

Andra

Rocsi 1

21.02.2015, 22:26

Mariana

mena29 1

21.02.2015, 22:40

Daca e umed,vreau si eu! L-am si trecut la favorite ,ca-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata