Tarta cu prune si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 15 Sep 2015 | 1255 vizualizari

 

Nu a iesit foarte aspectuoasa, dar a fost delicioasa! :X S-au certat prichindeii mei pt ultima bucata, s-a lasat chiar cu plansete, din partea celei mici, bineinteles! :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 50 g zahar pudra
  • un praf de copt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 600 g prune
  • 3 lg zahar brun
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 400-500 g iaurt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si iaurt:

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul pudra, praful de sare si praful de copt. Se taie untul rece bucatele mici, se bate oul bine si se toarna peste faina. Se amesteca toate ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se da la rece pentru cca o jumatate de ora.


Prunele se spala bine, se curata de samburi si se taie apoi in doua fiecare jumatate de pruna. Se pun intr-un vas, se presara zaharul brun si scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.


Se scoate aluatul din frigider si se intinde intr-o foaie rotunda (ca si forma de copt) si putin mai mare, pentru a acoperi si marginile formei. Se aseaza cu grija foaia in tava tapetata bine cu unt si se inteapa aluatul cu o furculita, din loc in loc.


Se toarna peste aluat amestecul de prune si se aranjeaza frumos, ca sa fie peste tot.


In vasul in care au fost prunele se toarna iaurtul, se adauga zaharul si ouala batute. Se omogenizeaza bine apoi se toarna amestecul peste prune.


Se da tava la cuptor la 180 de grade timp de 1 ora, o ora si ceva. In momentul in care iaurtul s-a inchegat, tarta este facuta.


De preferat a se servi rece!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Iaurtul sa fie la temperatura camerei in momentul folosirii, altfel va dura mai mult statul in cuptor!

2

Scortisoara se poate adauga mai mult sau mai putin in functie de gusturi!

3

Daca cere aluatul, se pot adauga 1-2 linguri de apa rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gicuta69 1

16.09.2015, 09:27

Sunt sigura ca a fost o bunatate!

Gherca Daniela 1

16.09.2015, 12:55

foarte faina!

miki_a 1

17.09.2015, 11:16

Pai, sa mai faci! Sigur a fost bunaaaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din foietaj umplute cu crema