Desert rulada cu ciocolata si cafea

de Rocsi in Prajituri, 2 Sep 2021 | 3494 vizualizari

 

"Retete de suflet"
 
 Pentru iubitorii de ciocolata si cafea, acest desert este minunat! O rulada fina, delicioasa, perfecta chiar si pentru o aniversare sau un eveniment in familie. Noi suntem incantati de rulade mai mereu, fie ca sunt cu gem, creme sau fructe. A fost delicioasa si trebuie pregatita iarasi, asa zic ai mei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 70 ml cafea rece
    • 6 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • 2 lingurite esenta rom
    • 1 lingurita praf de copt
    Pentru crema de ciocolata si cafea:
    • 2 galbenusuri
    • 1 lingura zahar
    • 100 ml cafea
    • 3 foi gelatina
    • 150 gr ciocolata cu lapte
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri amaretto
    • 30 gr ciocolata neagra + 1 lingura lapte pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata si cafea:

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si mixati pana se formeaza o bezea ferma. Incorporati galbenuruile, uleiul si cafeaua. Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa. Le incorporati treptat si amestecati cu o paleta de silicon, cu miscari lente. La final adaugati esenta de rom. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 14 minute. Scoateti blatul cand este gata. Il desprindeti de pe hartia de copt, il rulati fierbinte si il puneti intr-un prosop de bucatarie, sa ia forma. Il lasati sa se raceasca.

Crema de ciocolata si cafea: Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece 10 minute. Intr-un bol de inox amestecati galbenusurile cu zaharul si cafeaua. Trasferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana zaharul este complet topit. Luati bolul de pe apa fierbinte, adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati pana este complet topita. Puneti foile de gelatina scurse de apa, amestecati bine, lasati sa se racoreasca amestecul. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pe jumatate. Adaugati crema de ciocolata racorita si mixati pana crema devine spumoasa. La final incorporati lichiorul amaretto. Opriti 2 linguri de crema. Blatul rece il desfaceti. Puneti crema si o nivelati, dar lasati o margine mai libera. Rulati cat mai strans rulada si o dati la rece 3-4 ore. Topiti ciocolata neagra cu laptele, scoateti rulada de la rece si faceti cateva dungulite cu ciocolata. Crema oprita o puneti intr-un pos, formati cateva moate. Presarati putin sclipici comestibil daca aveti, apoi este gata pentru a fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

Rocsi 1

06.09.2021, 21:21

Multumesc mult!

laura_n 1

06.09.2021, 22:25

M-ai chemat, Rocsu? )

Rocsi 1

08.09.2021, 19:34

Normal, Laura! Hai!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cafea si alune