Chec cu lamaie si mac

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Dec 2015 | 2721 vizualizari

 

din cantitatile de mai jos ies doua checuri; eu am ales sa colorez unul cu pudra de roscove si l-am decorat cu ciocolata si glazuri colorate. Cel de lamaie cu mac a fost decorat cu glazura alba de zahar de la Dr.Oetker

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de lamaie dupa gust
  • 3 linguri mac
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura cu varf pudra de roscove
  • 1 plic glazura alba de la Dr.Oetker
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 3-4 linguri de lapte
  • bombonele colorate
  • creioane de glazura colorata Dr.Oetker
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si mac:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu praful de sare.

Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie pana se albesc.

Adaugam apa minerala lingura dupa lingura, mixand incontinuu pana la incorporare.

Peste amestecul obtinut punem cate 1 lingura de spuma din albusuri si una de faina proaspat cernuta.

Impartim compozitia in doua vase separate.

Jumatate din compozitie se amesteca cu macul, apoi se toarna in forma de silicon unsa cu ulei.

In cealalta jumatate de compozitie incorporam o lingura pudra de roscove si o turnam apoi in alta forma de silicon.

Dam tavile la cuptor si coacem checurile 35 minute cu functia de coacere cu ventilatie pornita.

Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta nu se murdareste inseamna ca putem scoate tavile din cuptor.

Scoatem apoi checurile cu grija din formele de silicon si le lasam la racit complet.

Decoram checul de lamaie si mac cu glazura alba de zahar si presaram bombonele colorate.

Checul inchis la culoare (cu pudra de roscove) il decoram cu glazura de ciocolata iar la final cu glazura din creioane colorate de la Dr.Oetker.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (18)

mirela0911 1

02.12.2015, 20:35

Un chec delicios!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:43

Minunat! Imi plac mult formele!

mihaelar63 1

03.12.2015, 17:48

Cred ca-i foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert bezele Panda