Cozonacel la masina de paine

de Sidy in Dulciuri, 8 Mar 2011 | 3191 vizualizari

 

Timpul mentionat ( 3 ore si 20 minute)este cu intreg programul masinii, cu dospitul si cu coptul impreuna...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut( fiert)
  • 2 lingurite sare(rase)
  • 3 oua(+1 pentru uns)
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 750 g zaina
  • un plic drojdie uscata
  • 100 g stafide
  • 250 g rahat
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacel la masina de paine:

Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar .

Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul.


Intre timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem feliute. Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul si il punem pe o fata de masa presarata cu faina. Facem 2 cocuti pe care ii acoperim si ii lasam sa mai dospeasca , la cald, vreo 15 minute. Intindem apoi cu sucitorul, fiecare cocut ca sa formam doua dreptunghiuri pe care presaram bucati de rahat si stafide sau orice fel de umplutura doriti. Rulam cozonaceii , ii punem in forma de copt si acoperiti ii mai lasam sa dospeasca 15-20 minute.


Pornim aragazul sa se incalzeasca, dupa 10 minute ungem cozonaceii cu un ou batut si ii dam la cuptor la 180 grade cam 45-50 minute pina se coc si fac o crusta maro, deasupra. Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii putem taia feliute..


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacel la masina de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

08.03.2011, 11:15

Excelent!!! La multi ani!

MIUTA 1

09.03.2011, 00:47

Ce bine arata si eu vreau Tare bun,imi place .La multi ani Sidy!

adry88 1

11.06.2011, 16:57

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonacul bunicii