Chec cu lichior de oua

de Anamaria Cook in Prajituri, 1 Feb 2013 | 1444 vizualizari

 

Cum mi-a mai ramas ceva lichior de oua de la Craciun si parca nu mai are acelasi farmec dupa ce sarbatorile au trecut, m-am gandit sa ii gasesc o alta intrebuintare.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt sau margarina
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 ml lichior de oua sau eggnog cum spun americanii
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lichior de oua:

Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase.


Intr-un bol separat amestecati galbenusurile cu untul sau argarina pana ce obtineti o crema moale.


Adaugati compozitia de galbenusuri treptat peste albusuri si mixati la viteza mica apoi turnati lichiorul de oua mixand in continuare.


Amestecati faina cu zaharul vanilat si praful de copt. Dati amestecul obtinut printr-o sita si incorporati-l in compozitia de chec.


Tapetati o forma de chec cu hartie de copt sau un strat de unt si unul de faina apoi turnati compozitia obtinuta in forma tapetata.


Coaceti in centrul cuptorului incins la 325ºF 160ºC Gaz 3 pentru aproximativ o ora sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata desprindeti din forma si lasati la racorit apoi ornati dupa preferinta. Eu am folosit glazura de ciocolata.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lau 1

01.02.2013, 20:38

fain arata

Rocsi 1

01.02.2013, 21:26

O feliuta servesc si eu!

diana_k 1

02.02.2013, 20:29

cred ca a fost foarte parfumat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta Banoffee (varianta rapida)