Chec cu lichior de oua

de Anamaria Cook in Prajituri, 1 Feb 2013 | 1574 vizualizari

 

Cum mi-a mai ramas ceva lichior de oua de la Craciun si parca nu mai are acelasi farmec dupa ce sarbatorile au trecut, m-am gandit sa ii gasesc o alta intrebuintare.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt sau margarina
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 ml lichior de oua sau eggnog cum spun americanii
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lichior de oua:

Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase.


Intr-un bol separat amestecati galbenusurile cu untul sau argarina pana ce obtineti o crema moale.


Adaugati compozitia de galbenusuri treptat peste albusuri si mixati la viteza mica apoi turnati lichiorul de oua mixand in continuare.


Amestecati faina cu zaharul vanilat si praful de copt. Dati amestecul obtinut printr-o sita si incorporati-l in compozitia de chec.


Tapetati o forma de chec cu hartie de copt sau un strat de unt si unul de faina apoi turnati compozitia obtinuta in forma tapetata.


Coaceti in centrul cuptorului incins la 325ºF 160ºC Gaz 3 pentru aproximativ o ora sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata desprindeti din forma si lasati la racorit apoi ornati dupa preferinta. Eu am folosit glazura de ciocolata.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lau 1

01.02.2013, 20:38

fain arata

Rocsi 1

01.02.2013, 21:26

O feliuta servesc si eu!

diana_k 1

02.02.2013, 20:29

cred ca a fost foarte parfumat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura inteligenta