Chec cu lichior de oua

de Anamaria Cook in Prajituri, 1 Feb 2013 | 1258 vizualizari

 

Cum mi-a mai ramas ceva lichior de oua de la Craciun si parca nu mai are acelasi farmec dupa ce sarbatorile au trecut, m-am gandit sa ii gasesc o alta intrebuintare.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt sau margarina
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 ml lichior de oua sau eggnog cum spun americanii
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lichior de oua:

Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase.

Intr-un bol separat amestecati galbenusurile cu untul sau argarina pana ce obtineti o crema moale.

Adaugati compozitia de galbenusuri treptat peste albusuri si mixati la viteza mica apoi turnati lichiorul de oua mixand in continuare.

Amestecati faina cu zaharul vanilat si praful de copt. Dati amestecul obtinut printr-o sita si incorporati-l in compozitia de chec.

Tapetati o forma de chec cu hartie de copt sau un strat de unt si unul de faina apoi turnati compozitia obtinuta in forma tapetata.

Coaceti in centrul cuptorului incins la 325ºF 160ºC Gaz 3 pentru aproximativ o ora sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata desprindeti din forma si lasati la racorit apoi ornati dupa preferinta. Eu am folosit glazura de ciocolata.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu lichior de oua-0
Chec cu lichior de oua-1
Chec cu lichior de oua-2
Chec cu lichior de oua-3
Chec cu lichior de oua-4
Chec cu lichior de oua-5

COMENTARII (11)

Lau

Lau 1

01.02.2013, 20:38

fain arata

Rocsi

Rocsi 1

01.02.2013, 21:26

O feliuta servesc si eu!

diana_k

diana_k 1

02.02.2013, 20:29

cred ca a fost foarte parfumat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!