Prajitura cu mere si frisca

de Criss in Prajituri, 24 Noi 2011 | 21894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1,5 kg mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • 300 ml frisca
  • nuci caramelizate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si frisca:

Merele se curata de coaja,se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar dupa gust si se calesc pana se evapora sucul. Se adauga scortisoara.
Intr-un bol de bat cele 4 oua impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitia pentru blat. Se coace blatul 10 minute, dupa care se scoate si se adauga merele calite si restul de compozitie. Se mai coace 30-35 minute.
Batem frisca, o punem intr-un posh si facem aveline pe fiecare patratel. 

Nucile le rumenim intr-o tigaie de teflon, fara ulei.

Separat caramelizam 4 linguri de zahar, adaugam nucile, apoi turnam tot amestecul pe hartie de copt si lasam sa se raceasca. In scurt timp se va intari si vom putea putea marunti cu cutitul. Ornam prajitura cu aceste nuci caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Criss 1

25.11.2011, 04:58

Asa e Mirela. Un simplu mot de frisca si cateva nuci prajite si caramelizate transforma o banala prajitura cu mere intr-un desert spectaculos.

Criss 1

25.11.2011, 04:58

Multumesc dragele mele pentru comentarii si aprecieri.

CretuValentina 1

05.06.2019, 20:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa