Chec cu mac si pere

de alice_ciobanu in Prajituri, 19 Sep 2011 | 1635 vizualizari

 

Am gasit in paginile unei vechi reviste, nu culinare, ci de un oaresce lifestyle de demult, o reteta de chec cu mac si pere. Suna haios, asa mi-am zis si neavand stare am hotarat sa ma incumet a-l gusta.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere mari, curatate de coaja si taiate felii
  • 200 gr unt
  • 175 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 175 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 4 linguri mac
  • 100 ml sirop de zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac si pere:

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati in forma de chec, punand printre ele si bucatele de unt, cam 25 gr.


Separat frecati untul (175 gr) cu zaharul pana devine spumos si cremos. Bateti ouale si adaugati in ele esenta de vanilie. Incorporati in unt cele 4 linguri de mac. Apoi incepeti a incorpora faina alternand cu ouale batute. Omogenizati bine si puneti compozitia in tava de chec, peste feliile de pere. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor, preincalzit dinainte, la 5/190 C, pentru 25 minute. Scoateti folia si mai lasati inca maxim 5-10 minute, depinde de cuptor. Checul trebuie sa fie frumos crescut si patruns si ii puteti face, evident, testul cu scobitoarea.


Lasati-l sa se mai racoreasca in tava vreo 15 minute dupa care il rasturnati pe o farfurie. Serviti-l cu sirop de zahar ars si cu o lingura de inghetata de vanilie, sau frisca, dupa preferinte. Va pup si va jur ca e megadelicios.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

alinutzika 1

20.09.2011, 15:23

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:45

eu cred ca este delicios de aceea si iau o felie ca sa gust mmmmm ce bun esteee

Pasiune pentru bucatarie 1

20.09.2011, 20:24

minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmale cu crupe-reteta de post

de abetina 3

ieri la 15:26

Porc cu taitei lati si cascaval afumat

ieri la 12:55

RETETA RECOMANDATA
Guguluf economic