Chec cu malai si nuci

de epurasha2bb in Prajituri, 22 Feb 2011 | 2317 vizualizari

 

tot dupa reteta Laurei Adamache, este un desert minunat! le-a placut mai ales copiiilor, de fapt tot ce fac dupa retetele Laurei iese foarte gustos si pe placul fetitelor.:)

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri faina alba,
  • 5 linguri malai,
  • 6 nuci mai mari,
  • 2 pumni de zahar
  • 1 lingurita de cacao pudra
  • 2 lingurite ulei de masline italian cu aroma de trufe albe,
  • 1 lingura vin alb
  • un pliculet de praf de copt
  • 6 oua potrivite proaspete de gainusa de la tara.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu malai si nuci:

Am scos din frigider cele 6 oua sa fie la tempertaura camerei, (am spart ouale pe rand fiecare intai intr-un alt castronel ca sa nu ramana cumva coaja) , apoi am pus asa ochiometric vreo 2 pumni de zahar ( mie imi place sa simt ingredientele printre degete si sa le simt bine aroma…) Apoi am mixat ouale cu zaharul, intai fara sa apas butonul de pornire, doar asa usor sa se amestece, apoi la viteza maxima vreo 5 minute.


Eu folosesc un blender de mana Philips de care sunt super multumita cum face si e usor de manuit, atata doar ca trebuie sa tii degetul apasat pe buton tot timpul mixarii.


Apoi am adaugat si uleiul. Eu l-am picurat direct din sticla dar cred ca au fost vreo 2 lingurite. Am amestecat fara mixer doar cu un tel nemetalic. Apoi am amestecat vreo 4-5 linguri rase de malai cu 4-5 linguri rase de faina si cu un pliculet de praf de copt, cu o lingurita de cacao pudra si cu miezul de la vreo 5 nuci mari macinat inainte, tot cu blenderul Philips ca are 2 capete si de tocat si de mixat. Apoi am inceput sa adaug in ploaie usor acest amestec de prafuri peste spuma cremoasa cu oua si am amestecat usor pana s-a incorporate totul. Ultima data am picurat si o lingura de vin alb. Am copt in tava unsa cu unt la foc mediu

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu malai si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

epurasha2bb 1

26.02.2011, 11:38

susu te atept cu bunatati cu malai si morcov atunci

epurasha2bb 1

26.02.2011, 11:39

fetelor multumesc !

adry88 1

16.06.2011, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru