Chec cu mere

de Lau in Prajituri, 16 Sep 2011 | 2127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 g ulei
  • 200 g faina(posibil sa ceara mai mult)
  • esenta de rom
  • 1 lingura cafea
  • 2 mere
  • 6  linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Cele 6 linguri de zahar le punem in 2 tavi pentru chec si dam la cuptorul incalzit sa se caramelizeze. Le scoatem si le lasam la racit


Merele le curatam de coaja si samburi si le taiem felii, dar nu foarte subtiri, apoi le asezam in tava


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa


Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza


Adaugam galbenusurile peste albusuri amestecand usor, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si omogenizam(oprim 5 linguri de compozitie)


Turnam compozitia peste mere, adaugam in mijloc cele 5 linguri oprite amestecate cu lingura de cafea


Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea


Lasam sa se raceasca in tava,pudram cu zahar pudra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adry88 1

19.09.2011, 21:27

bun bun

RuxyRux 1

19.09.2011, 23:59

Ce bunatate Lau!

jolygina 1

20.09.2011, 10:36

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Guguluf economic