Minichecuri cu portocala

de T I M E A in Prajituri, 13 Ian 2013 | 868 vizualizari

 

Dupa atatea prajituri si torturi, care mai de care mai cremoase, va zic sincer ca mie personal imi era dor de un chec simplu, sa il savurez langa cafeaua de dimineata.
L-am imbunatatit cu putina aroma de portocala si a fost perfect.
Si fiindca am primit de la Dia aceste forme colorate si frumusele, a trebuit sa le inaugurez.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de la 2 portocale mai mici
  • zeama stoarsa cu pulpa de la o portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • fulgi de ciocolata
  • Pentru uns: unt + faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minichecuri cu portocala:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute.


Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: laptele, uleiul, coaja si sucul de portocala. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.


Ungem formele (sau forma daca folositi o tava de chec) cu unt si tapetam cu faina.


Umplem formele de trei sferturi, presaram deasupra fulgi de ciocolata, apoi le asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.


Servim caldute sau reci cu cafea, lapte sau ceai.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minichecuri cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

T I M E A 1

13.01.2013, 17:53

Bia

Lau 1

13.01.2013, 18:46

faine

T I M E A 1

13.01.2013, 22:16

Laurenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si alune