Prajitura "Valurile Dunarii"

de Toamna07 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 24514 vizualizari

 

Pentru acest sfarsit de saptamana va invit sa pregatiti pentru familia dumneavoastra o prajitura aspectuoasa, foarte buna si ieftina,numita "Valurile Dunarii" .
Puteti prepara prajitura si intr-o forma rotunda,atunci va seamana cu un tort !:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru crema si decor :

  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru de lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata neagra


Ingrediente pentru blatul alb :

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru blat maron :

  • 500 g visine din compot fara samburi
  • 3 linguri cu lapte
  • 1 lingura cu varf de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Mod de preparare crema :



Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic si o lasati sa se raceasca foarte bine,amestecand din cand in cand.

Inainte sa o turnati peste prajitura o mixati pentru a indeparta orice urma de cocoloase!



Mod de preparare blat alb :



Visinele le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Ungeti tava cu unt si o tapetati cu faina.Tava are latimea de 24 cm si lungimea de 32 cm.

Mixati untul (pastrat la temperatura camerei)cu zaharul,adaugati vaniliile,ouale,sarea,praful de copt,faina in ploaie si laptele.Mixati usor,omogenizati compozitia si turnati jumatate in tava.



Mod de preparare blat maron :



In compozitia ramasa,separat, adaugati cacaua,laptele si visinele.

Turnati peste compozitia alba din tava.Nivelati usor cu o paleta.

Coacem prajitura in cuptor preincalzit,la foc mediu,timp de 40 de minute.

Scoateti prajitura din cuptor ,o lasati sa se raceasca si turnati peste ea budinca fina.

Radeti ciocolata si o lasati la frigider cateva ore.



Este cremoasa,acrisoara,aromata,pufoasa...:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adry88 1

20.12.2013, 17:40

super delicioasa

babi5 1

20.12.2013, 19:47

Geanina87 1

20.12.2013, 21:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii"