Prajitura "Valurile Dunarii"

de Toamna07 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 25048 vizualizari

 

Pentru acest sfarsit de saptamana va invit sa pregatiti pentru familia dumneavoastra o prajitura aspectuoasa, foarte buna si ieftina,numita "Valurile Dunarii" .
Puteti prepara prajitura si intr-o forma rotunda,atunci va seamana cu un tort !:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru crema si decor :

  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru de lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata neagra


Ingrediente pentru blatul alb :

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru blat maron :

  • 500 g visine din compot fara samburi
  • 3 linguri cu lapte
  • 1 lingura cu varf de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Mod de preparare crema :



Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic si o lasati sa se raceasca foarte bine,amestecand din cand in cand.

Inainte sa o turnati peste prajitura o mixati pentru a indeparta orice urma de cocoloase!



Mod de preparare blat alb :



Visinele le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Ungeti tava cu unt si o tapetati cu faina.Tava are latimea de 24 cm si lungimea de 32 cm.

Mixati untul (pastrat la temperatura camerei)cu zaharul,adaugati vaniliile,ouale,sarea,praful de copt,faina in ploaie si laptele.Mixati usor,omogenizati compozitia si turnati jumatate in tava.



Mod de preparare blat maron :



In compozitia ramasa,separat, adaugati cacaua,laptele si visinele.

Turnati peste compozitia alba din tava.Nivelati usor cu o paleta.

Coacem prajitura in cuptor preincalzit,la foc mediu,timp de 40 de minute.

Scoateti prajitura din cuptor ,o lasati sa se raceasca si turnati peste ea budinca fina.

Radeti ciocolata si o lasati la frigider cateva ore.



Este cremoasa,acrisoara,aromata,pufoasa...:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adry88 1

20.12.2013, 17:40

super delicioasa

babi5 1

20.12.2013, 19:47

Geanina87 1

20.12.2013, 21:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii"