Prajitura "Valurile Dunarii"

de simona72 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 3569 vizualizari

 

Am vazut o astfel de prajitura prima oara la bucatarasa noastra Poliana...prajitura ei este Prajitura marmorata cu prune, o prajitura super faina si buna. Eu am folosit caise in loc de prune, daca tot sunt de sezon, o prajitura tare buna si frumusica pot zice ca mi-a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 50 ml lapte batut
  • 300 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • pt crema:
  • 1 plic de crema Ole de vanilie(dr Oetker)
  • 400 ml lapte
  • 2 -3 linguri zahar pudra
  • 500 gr caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Pt blat: untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga pe rind cite un galbenus in timp ce mixam, laptele se amesteca cu laptele batut, faina se amesteca cu praful de copt. Dupa ce am mixat untul cu zaharul si galbenusurile adaugam cite putin lapte si cite putina faina pina le terminam. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia de unt. Se imparte in doua compozitia, iar intr-una sin parti se pune cacaoa. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune jumatatea alba, apoi cea cu cacao, iar apoi se pun sferturi de caise pe care le impingem cu degetul in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.


Pt crema:pregatim crema conform instructiunilor de pe ambalaj, laptele rece se pune intr-un castron se adauga praful pt crema si se mixeaza pina se intareste crema. Eu am mai adaugat 3 linguri de zahar la crema pt ca nu mi s-a parut suficient de dulce. Se pune crema peste blatul racit si se pun din loc in loc sferturi de caise. Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Geanina87 1

08.07.2013, 20:01

tare buna

Corinuta 1

08.07.2013, 20:10

Tare buna este si demult n-am mai facut!Eu fac crema cu unt si deasupra glazura de ciocolata http://www.bucataras.ro/retete/donauwellen-valurile-dunarii-23954.html Daca ai praji din asta nu-ti mai trebuie supa si felul doi!

simona72 1

08.07.2013, 20:45

Am vazut reteta ta Corina si mi-a placut mult, ti-a iesit tare frumoasa.Am ales o crema usoara cu toate ca nu folosesc creme la plic...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii"