Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

de marieta in Prajituri, 18 Dec 2011 | 4025 vizualizari

 

bune si astea zic eu!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250g faina,
  • 125g,unt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • putina sare,
  • coaja de lamaie.

pentru umplutura:

  • 50 g curmale,
  • 50 g caise uscate,
  • 50 g smochine uscate,
  • 1 ou plus 1 albus,
  • 50 g zahar,
  • nuci sau migdale macinate pana iese un aluat tare.
  • un galbenus pt uns deasupra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen):

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna.


pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare.


se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu zimti,se pune cate o lingurita de umplutura se unge aluatul pe margini cu galbenus si se lipesc la mijloc.


se coc la foc potrivit.


se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.08.2012, 10:38

La multi ani!

marieta 1

24.08.2012, 01:57

multumesc pentru urari si scuzati pentru intarziere!!

mihaelar63 1

17.08.2018, 18:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede