Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

de Constelatialeu in Dulciuri, 15 Feb 2023 | 3437 vizualizari

 

Pentru Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita m-am inspirat de la chef Nicolae Tomescu. Foarte bune tigaretele astea, nu au fumuri, au doar arome.

Ingredientele necesare sunt: faina, zahar, unt, smantana, gem de prune, nuca.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita
  • Aluat
  • 300 g faina
  • 80 g zahar tos
  • 130 g unt cu 82% grasime
  • 80 g smantana cu 20% grasime
  • 5 g praf de copt
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita:

Iata cum se prepara Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

Intr-un castron am mixat untul moale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie, apoi am adaugat smantana si am amestecat 2- mit, la final am adaugat faina, praful de copt si coaja de lamaie. Am framantat un aluat nelipicios, am format un sul mai lung, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider 1 ora. Dupa 1 ora am scos aluatul de la frigider, l-am impartit in 35 de parti aproximativ egale. Am presarat faina pe blatul de lucru si am intins fiecare parte formand un dreptunghi, cu ajutorul unui posh am asezat pe fiecare dreptunghi amestecul de gem si nuca prajita si macinata, am rulat nu foarte strans, am asezat in tava tigarelele si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade cca 12-14 min.Am scos tava din cuptor si le-am presarat cu zahar farin.

Vezi si reteta de Cornulete cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si zmeura