Chec cu mere

de Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri, 16 Feb 2012 | 15499 vizualizari

 

Acum mulți ani am mâncat un chec cu fructe uscate, fenomenal, pufos și gustos....ce mai tura vura ...o delicatesă și binențeles că am cerut rețeta. Mi-am notat-o în caietul de rețete și de atunci a devenit prăjitura preferată a noastră.
Se poate face un chec simplu, cu cacao, cu fructe uscate sau cu mere, după cum l-am făcut eu de data aceasta. Oricum l-ați face, merită încercat!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 tăvi de cozonac:
  • • 4 ouă
  • • 300 g făină
  • • 300 g zahăr
  • • 100 ml ulei
  • • 100 ml apă rece
  • • 1 praf de copt
  • • un praf de sare
  • • 4 mere
  • • coajă de lămâie rasă,
  • zahăr vanilat

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Checul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50 ml ulei (ca și cum ați face maioneză), apoi 50 ml de apă rece și praful de sare. Albușurile se bat bine cu restul de 150 g de zahăr, peste care se toarnă restul de ulei și apă rece.


Se amestecă compozițiile, în care se cerne făina și praful de copt. Cu o lingură de lemn sau o spatulă amestecați încet, prin răsturnare (ca să înglobeze cât mai mult aer), până când făina se încorporează complet în ingredientele lichide.


Merele se curăță de coajă, se stopesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze și o parte se taie bucățele mici, iar restul se feliază. Bucățile de mere se amestecă împreună cu coaja de lămâie și zahărul vanilat în compoziția de chec.


Acesta se toarnă până la jumătatea a 2 tăvi de cozonac, unse și tapetate cu făină. Pe deasupra se așează feliile de mere și se coc checurile la cuptor aproximativ 40 minute (se încearcă cu scobitoarea).


Se servesc pudrate cu zahar alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Să aveți poftă bună!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (35)

Bunica 1

29.12.2012, 14:19

La multi ani cu sanatate!

diaconta 1

29.12.2012, 19:16

La multi ani Isabela!!!!!! Sa ai parte de tot ce-i frumos in lume,de multa bucurie si pace in suflet.
Mi-e dor de tine

kukibella 1

22.05.2014, 10:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si scortisoara