Chec cu mere si glazura de caramel

de cameliamatei in Prajituri, 11 Aug 2011 | 2553 vizualizari

 

Ma plictiseam si m-am gandit sa gatesc ce ... sa incerc ceva diferit ... si am facut checul acesta cu mere si glazura de caramel :) E mai delicios decat ma asteptam ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1 cana jumate de faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • 1 esenta vanilie ( Dr. Oetker )
  • 3 mere mici sau unul mare
  • scortisoara
  • 1 plic glazura cu gust de caramel ( Dr. Oetker )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si glazura de caramel:

Se curata merele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un vas acoperite cu scortisoara.


Se despart ouale. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, dupa se adauza esenta si zaharul vaniliat. Se adauga uleiul, praful de copt, apoi galbenusurile. Dupa ce se amesteca foarte bine, se adauga treptat faina. Merele se adauga si ele in compozitie.


Ungeti un vas ~ nu foarte mare ~ cu unt si adaugati compozitia. Bagati vasul in cuptor la treapta 5. Dati mai incet focul spre sfarsitul coacerii.


Dupa ce s-a copt, se prepara glazura dupa instructiuni si se decoreaza prajitura. Se lasa la frigider pana ce glazura se intareste.


O reteta de chec cu mere si glazura de caramel rapida si delicioasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Geanina87 1

22.12.2012, 23:22

La multi ani!

Rocsi 1

22.12.2013, 11:01

La multi ani!

Bunica 1

22.12.2014, 08:47

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca