Chec cu mere si glazura de caramel

de cameliamatei in Prajituri, 11 Aug 2011 | 2893 vizualizari

 

Ma plictiseam si m-am gandit sa gatesc ce ... sa incerc ceva diferit ... si am facut checul acesta cu mere si glazura de caramel :) E mai delicios decat ma asteptam ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1 cana jumate de faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • 1 esenta vanilie ( Dr. Oetker )
  • 3 mere mici sau unul mare
  • scortisoara
  • 1 plic glazura cu gust de caramel ( Dr. Oetker )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si glazura de caramel:

Se curata merele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un vas acoperite cu scortisoara.


Se despart ouale. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, dupa se adauza esenta si zaharul vaniliat. Se adauga uleiul, praful de copt, apoi galbenusurile. Dupa ce se amesteca foarte bine, se adauga treptat faina. Merele se adauga si ele in compozitie.


Ungeti un vas ~ nu foarte mare ~ cu unt si adaugati compozitia. Bagati vasul in cuptor la treapta 5. Dati mai incet focul spre sfarsitul coacerii.


Dupa ce s-a copt, se prepara glazura dupa instructiuni si se decoreaza prajitura. Se lasa la frigider pana ce glazura se intareste.


O reteta de chec cu mere si glazura de caramel rapida si delicioasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Geanina87 1

22.12.2012, 23:22

La multi ani!

Rocsi 1

22.12.2013, 11:01

La multi ani!

Bunica 1

22.12.2014, 08:47

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si mar