Desert cu bezea si zmeura

de Miha in Prajituri, 5 Dec 2011 | 1877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g albus
  • 100 g zahar
  • 1 lingura sirop concentrat de capsuni si zmeura
  • 1 lingura praf de budinca de capsuni Dr Oetcher
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu bezea si zmeura:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga praful de budinca si se omogenizeaza usor, apoi siropul concentrat.



Punem bezeaua intr-un posh si intr-o tava tapetata cu hartie de copt spritam spirale de bezea, de marimea dorita. Dam tava la cuptor la foc mediu, cu usa cuptorului deschisa. Lasam la cuptor pana spiralele de bezea se usuca.



Le desprindem usor de pe hartia de copt si le lasam la racit pe un gratar.



Smantana pentru frisca o batem pana devine pufoasa. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste suficient. Nu se insista prea mult, sa nu se taie.



Daca doriti, puteti sa indulciti frisca. Eu n-am mai pus zahar, am considerat ca blatul de bezea e suficient de dulce.



Punem frisca pe unul din blaturi, apoi zmeura dupa preferinta. Acoperim cu un alt blat si continuam operatiunea. Turnuletele le facem cat de inalte vrem. :)


Seamana foarte mult la gust cu Pavlova, doar blatul de bezea e mai subtire si evident ca are o alta textura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu bezea si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ionela2682 1

06.12.2011, 21:05

yammmyyy!!!

mirela0911 1

06.12.2011, 22:59

oooooooo

Miha 1

06.12.2011, 23:08

multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca