Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale

de deyutzky in Prajituri, 8 Aug 2013 | 2201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 2 lingurite de cacao
  • 200 gr unt
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 50 gr unt
  • 4-5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • Jeleu de rosii si portocale:
  • sucul de la 3 portocale medii
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri suc de rosii
  • 3 linguri rosii cuburi facute piure
  • 4 linguri de zahar
  • 7 gr gelatina
  • Decor:
  • trandafiri din crema de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale:

Blat:

Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacaua.

Untul se topeste la bain marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine pana se leaga.

Se tapeteaza un vas rotund/dreptunghiular cu folie alimentara, se pun biscuitii, se intind pe toata suprafata vasului si cu o lingura se apasa bine. Se da vasul la frigider pana se pregateste jeleul si crema.


Jeleu:

Gelatina se pune in 100 ml apa rece si se lasa la hidratat 10 minute.

Sucul de portocale se amesteca cu zeama de lamaie, sucul de rosii, piureul de rosii si zaharul si se pun intr-un ibric pe foc mic pana ce zaharul se topeste. Se inchide focul, se adauga gelatina, se amesteca pana se incorporeaza totul si se lasa la racit.


Crema:


Untul moale se freaca cu zaharul pudra apoi se adauga branza si se amesteca bine pana se incorporeaza totul.

Scoatem vasul din frigider, adaugam crema si dam inapoi la frigider pana ce se raceste complet si jeleul.

La final turnam incet jeleul peste branza si dam vasul la rece pentru cateva ore. Scoatem vasul de la rece, indepartam folia alimentara si cu o forma inimioara de metal decupam prajitura.

Punem inimioarele pe un platou si le ornam cu trandafirasi de unt .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

nilgun 1

09.08.2013, 20:02

yummy

babi5 1

22.08.2013, 22:44

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 09:38

ce bunatati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata, la rece