Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 10 Mar 2019 | 2601 vizualizari

 

Am gasit reteta pe net si au iesit niste briose moi si pufoase ca se topesc in gura. Iar daca mai adaugam deasupra si cateva moatze de crema de ciocolata, vor deveni irezistibile.
Cantitatile date sunt in "cup" (mi-am achizitionat un set de masuri in cup special pentru retetele in care cantitatile sunt date in cup) dar daca nu aveti, se poate folosi ca si unitate de masura o cana pentru toate ingredientele. 

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cup zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1/2 cup ulei de floarea soarelui
  • 1 cup iaurt grecesc
  • 1,5 cup faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg fulgi de ciocolata/picaturi
  • visine fara samburi
  • 200 ml frisca lichida
  • 90 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom dupa gust
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose pufoase cu visine si ciocolata:

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte.

Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin apoi se adauga iaurtul. Faina amestecata cu praful de copt se pune la sfarsit si se mixeaza usor la viteza mica pana se omogenizeaza amestecaul. Se pune ciocolata, se amesteca usor apoi se umple formele de briose gata pregatite dinainte, dar doar 3/4 din capacitatea formei. 

In mijlocul fiecarei forme se pune cate o visina si se mai presara cativa fulgi de ciocolata. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Intre timp se pregateste crema de ciocolata. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati mici si se toarna frisca lichida. Se aduce la puntul de fierbere si se amesteca energic pana ce se topeste toata ciocolata si compozitia devine omogena. Se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga esenta de rom dupa gust. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa, aerata. Se orneaza briosele dupa imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a masura cantitatile, folositi aceeasi cana la toate ingredientele.

2

Se pot servi si fara crema de ciocolata, merg perfect langa cafea sau chiar alaturi de un iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paleuri saltarete