Tarta cu fructe din compot

de Julie in Prajituri, 12 Mai 2010 | 7362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua,
  • 10 linguri cu zahar,
  • 10 linguri cu faina,
  • 5 linguri cu ulei,
  • 4 linguri cu lapte, 
  • un praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Pentru partea de deasupra avem nevoie de :
  • un pachet cu budinca,
  • fructe din compot,
  • 250g lapte,
  • 250 g compot,
  • un plic cu gelatina cu inchegare rapida(Tort Gelee)
  • si 5 linguri cu zahar(3 pt. budinca si 2 pt. gelatina)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe din compot:

Scoatem fructele din compot,le taiem,le scoatem samburii si le lasam sa se scurga. Eu am folosit compot de struguri, piersici si visine.Sunt cam greu de scos samburii de la visine dar nu imposibil...


Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Aluatul obtinut se coace, in forma rotunda,pentru aprox. 20minute. Se raceste,se scoate din tava, apoi se insiropeaza bine cu compot.


Se prepara budinca in 250 g lapte si 250 g compot conform instructiunilor de pe pachet. Se intinde apoi peste blat si usor si peste margini.

Se aseaza apoi deasupra fructele,dupa fantezia proprie...


Se prepara si gelatina conform instructiunilor de pe pachet, iar apoi se toarna calda peste fructe.


Eu am lasat-o asa (ca m-am grabit..), dar daca vrei sa aiba un aspect si mai festiv,o poti orna cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe din compot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.05.2010, 12:04

foarte bine arata

nadina73 1

13.05.2010, 13:19

ups am ajuns tarziu ,super super bine arata felicitari 5 furci mari si late ,felicitarisi o feliuta daca mai ai,asa una mica

Julie 1

13.05.2010, 13:26

Sigur ca mai am si pentru tine Nadina! Te asteptam!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inghetata falsa"