Foietaj cu mere si nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Ian 2011 | 12808 vizualizari

 

Inspirat de Adriana Bobu si aplicand principiul 2 in 1 a iesit o minunatie de prajitura

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1.5 kg mere
  • 300 g nuca
  • 10 Linguri zahar
  • 1 Lingurita scortisoara
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • 1 Galbenus pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere si nuca:

Merele se rad pe razatoarea mare curatzate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa.


Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara se mai lasa 2-3 min se da la o parte si se lasa la racit .


Nuca se macina cu masina de nuca.


Cand merele sunt racite bine se amesteca cu nuca si zaharul vanilat


Aluatul dezghetat, se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul


jumatate din umplutura se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans


Se taie felii de aprox 3-4 cm (eu le-am taiat cam subtiri si s-au rasturnat la copt.


Se pun in picioare in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenush de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 220 de grade C.


Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos (circa 1 ora)


Se pot pudra cu zahar pudra si scortisoara.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

MotanLaOale 1

15.02.2011, 08:41

multumesc

Angelina_Elena 1

18.11.2012, 17:03

arata foarte bine!

MotanLaOale 1

18.11.2012, 17:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Apple