Prajitura cu mere si bezea

de delia64 in Prajituri, 6 Aug 2014 | 3229 vizualizari

 

Este sezonul merelor de vara si am zis sa profit si sa fac o prajiturica aromata si gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. mere
  • 4 linguri gris
  • 200 gr. zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 linguri untura
  • 4 linguri smantana
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr. faina
  • putina sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Curatam merele si le razuim , adaugam zaharul si scortisoara.


Separam ouale , galbenusul se freaca cu 4 linguri zaharul tos , zaharul vanilat , smantana si untura pana cand se topeste zaharul .


Adaugam faina , putina sare si praful de copt si amestecam sa se omogenizeze coca .


Tapetam tava si turnam compozitia de mai sus si o introducem in cuptorul incins la temperatura de 180 de grade pentru 15 minute.


Scoatem dupa 15 minute tava si presaram peste coca grisul si merele , dam din nou la cuptor pentru 15 minute.


Bezeaua


Intre timp batem albusurile cu putina sare si cele 4 linguri de zahar tos ramase si 1 zahar vanilat apoi turnam peste mere .


Introducem la cuptor pana bezeaua este usor rumena .


Se lasa putin la racit si se serveste cu mare pofta !!!

 

TIPS-URI

1

Eu nu storc merele la aceasta prajitura , sucul lasat de mere insiropeaza coca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Panacris 1

12.08.2014, 15:39

delia64 1

12.08.2014, 19:54

mirabel55 ,20/25.

delia64 1

12.08.2014, 19:54

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie