Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

de Merisor in Prajituri, 19 Ian 2019 | 4150 vizualizari

 

Un deliciu garantat, cu blat ușor umed cu mulă nucă, creme de ciocolată albă și neagră și krantz.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatde 23/36 cm:
  • 8 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte
  • 100 g nucă măcinată fin
  • 50 g nucă măcinată grosier
  • 120 g făină
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Cremă de ciocolată neagră:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 linguriță esență de rom
  • Cremă de ciocolată albă:
  • 300 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • Pentru krantz:
  • 50 g zahăr
  • 50 g miez de nucă
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz:

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul. Aducem restul de lapte la punctul de fierbere și opărim nuca cu el. Turnăm compoziția de ciocolată peste nuca opărită și omogenizăm amestecul. Adăugăm și esența de migdale. Presărăm un praf de sare peste albușuri apoi le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului. Turnăm peste bezea amestecul de ciocolată cu nuci și omogenizăm compoziția, mixând la viteză mică. Scoatem mixerul și introducem o spatulă. Cernem făina împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie. Adăugăm în compoziția de blat mai întâi bicarbonatul, apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm compoziția amestecând ușor cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a rămâne ușor aerată. Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu ulei și întindem compoziția de blat în ea. Dăm tava la cuptorul, preîncălzit în prealabil și coacem negresa din albușuri la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea ca să fim siguri că s-a copt. O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o răsturnăm pe un platou sau o tavă. Pentru cremele de ciocolată, punem în două vase, pe foc și pe rând, frișca lichidă și o lăsăm până se încălzește, dar să nu atingă punctul de fierbere. Adăugăm ciocolatele în ea și amestecăm intens până când ciocolatele sunt topite și cremele omogenizate. Adăugăm și esențele în ele. Turnăm jumătate din crema de ciocolată albă, așa caldă, peste blatul de negresă și o întindem uniform cu o spatulă de tort. Dăm, apoi, cremele la rece, după care le mixăm până capătă volum și devin cremoase. Nu trebuie să le mixăm prea mult, că se întăresc și devin neuniforme. Crema de ciocolată neagră și krantzul le preparăm cât timp se coace blatul de negresă să scurtăm din timp. Pentru krantz, caramelizăm zahărul într-un ibric, amestecând continuu, iar când este topit, adăugăm miezul de nucă. Amestecăm bine nuca prin zahărul topit, apoi răsturnăm totul pe o hârtie de copt și întindem uniform nuca. Lăsăm krantzul să se răcească bine și îl măcinăm mai grosier. Eu îl macin cu ajutorul chopperului. Când glazura de ciocolată albă de pe blat se întărește, porționăm blatul de negresă în cuburi. Punem crema de ciocolată neagră în posh și creăm rotocoale cu ea, deasupra porțiilor de negresă. Deasupra acestora, creăm rotocoale din crema de ciocolată albă. Presărăm krantz peste prăjitură și o dăm la rece până în momentul servirii. A fost tare bună și de efect această negresă din albușuri cu ciocolată și krantz, v-o recomand cu încredere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

claudiaO 1

21.01.2019, 09:16

ca toate prajiturile tale...minunata!cred ca nuca si krantzul s-au portivit perfect!

Ksenya 1

21.01.2019, 09:32

Arata foarte apetisant

Criss 1

21.01.2019, 13:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac