Chec cu morcovi

de AnyCostescu in Dulciuri, 14 Iul 2014 | 3575 vizualizari

 

O minunatie de prajitura!!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi razuiti
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 75 g ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • jumatate de plic praf de copt
  • pentru glazura:
  • 1 albus
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 lingura suc de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcovi:

Radem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala.

Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase.

Adaugam uleiul, scortisoara, faina cernuta si praful de copt si amestecam bine. La sfarsit adaugam morcovii. Ungem o tava cu unt si turnam compozitia. Coacem checul la foc mediu pentru circa 30 minute( probam cu o scobitoare)   Dupa ce s-a compt checul ,il lasam la racit. In acest timp facem glazura : Batem usor albusul cu sucul de portocale. Adaugam zaharul pudra putin cate putin. CU glazura obtinuta , imbracam checul, apoi lasam sa se usuce aproximativ 10 minute, dupa care dam atacul :)):)) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu morcovi pentru iepuras