Tort cu morcovi pentru iepuras

de Oana in Torturi, 18 Apr 2012 | 2607 vizualizari

 

Pentru Iepurasul meu de 4 anisori, La multi ani, Stef scump!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g morcovi
  • o lingura suc de lamaie
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 130 g faina
  • 3 lingurite praf de copt cu sofran
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 100 g nuca macinata fin
  • 100 g migdale macinate fin
  • coaja de la jumatate d ela portocala
  • o lingurita de extract de vanilie
  • Crema:
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 4 linguri cu varf de zahar pudra
  • 50 g unt moale
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • Decor:
  • glazura duo cu capsuni de la Dr. Oetker
  • margarete Dr. Oetker
  • migdale feliate
  • bomboane-ousoare colorate
  • 2 iepurasi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcovi pentru iepuras:

Blatul: Morcovii se curata, se spala si se maruntesc foarte fin la robot sau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa la scurs in strecuratoare. Se separa ouale si se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se albesc si se umfla bine. Se adauga si lingura cu apa fierbine si bate inca 2-3 minute. Albusurile se bat si ele spuma cu un praf de sare si restul de zahar. Se amesteca cu o spatula albusul in crema de galbenusuri, usor, de sus in jos. Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara si se cern usor peste compozitia de oua, amestecand usor cu spatula. Se incorporeaza apoi coaja rasa de portocala,vanilia si nucile cu migdale fin macinate. Se adauga putin cate putin si se amesteca usor. La final se adauga morcovul scors bine de zeama, la fel, putin cate putin. Se incinge cuptorul la foc mic, se unge o forma de tort cu unt si se aseaza la baza hartie de copt. Se rastoarna compozitia si se coace 30-40 de minute, pana se rumeneste usor si se verifica cu scobitoarea. Blatul se lasa putin la racit in forma, apoi se muta pe un gratar, se indepareaza hartia de copt si se lasa la racit. Eu l-am facut seara si l-am taiat a doua zi dimineata. Se taie blatul in doua, pe orizontal.


Crema: Branza ricotta se bate cu mixerul impreuna cu untul moale. Se adauga treptat cate o lingura cu varf de zahar pudra si se mixeaza pana crema devine pufoasa. La final se adauga vanilia si scortisoara.


Asamblare: Se opresc 3 linguri de crema, iar restul se pune intre cele doua blaturi. Se unge tortul pe margini cu crema iar deasupra se toarna glazura de capsuni, preparata dupa instructiunile de pe ambalaj. Se decoreaza apoi tortul rapid, altfel glazura se intareste repede. Se lasa tortul la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi pentru iepuras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Maria68 1

19.04.2012, 10:29

La multi ani ,puiului tau drag Si tin sa te felicit pentru toate delicatesele(postate) cu care ne-ai incantat

T I M E A 1

19.04.2012, 12:18

ce frumos e tortul!

oana_pisicutza16 1

19.04.2012, 13:18

super si La Multi Ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tortul bunicii