Tort cu crema de iaurt

de papabundetot in Torturi, 16 Iun 2013 | 8623 vizualizari

 

Iata ca m-am facut fetita mare ….azi implinesc 37 ani si merit un tort deosebit zic eu…:),asa ca am trecut la treaba sa mi-l fac daca tot am pretentii

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina 650
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei.
  • la crema….am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr iaurt
  • esenta vanilie
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingura ness
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt:

Pentru blat:

Am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma tare si la urma am adaugat zaharul, am mai amestecat pana cand zaharul s-a topit. Separat galbenusul l-am amestecat cu uleiul pe care l-am adaugat treptat, asa cum procedam la maioneza si am amestecat pana cand s-a ingrosat un pic .Amestecam apoi galbenusurile cu bezeaua formata din albusuri si zahar, adaugam faina (tot asa incet si pe rand) si la urma cacao. Am amestecat compozitia pana cand s-a omogenizat frumos si am dat-o la copt.

Pentru  crema:

Frisca se bate pana cand se intareste, adaugam apoi zaharul (tos si cel vanilat), separat iaurtul se amesteca cu gelatina (pregatita conform indicatiilor de pe ambalaj), adaugam apoi compozitia peste frisca, punem si nesul, amestecam bine si gata.

Intre timp blatul s-a copt si s-a si racit, turnam crema de iaurt peste blat (totul este intr-o forma de tort detasabila) si lasam in frigider 4-5 ore pentru ca gelatina sa isi faca treaba. Dupa ce tortul s-a intarit, l-am scos din forma detasabila,l-am pus pe un platou si am decorat cu ciocolata rasa, se mai poate si cu boabe de cafea daca aveti sau cu orice va lasa imaginatia 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de visine, iaurt si nuci