Tort cu crema de iaurt

de papabundetot in Torturi, 16 Iun 2013 | 5583 vizualizari

 

Iata ca m-am facut fetita mare ….azi implinesc 37 ani si merit un tort deosebit zic eu…:),asa ca am trecut la treaba sa mi-l fac daca tot am pretentii

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina 650
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei.
  • la crema….am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr iaurt
  • esenta vanilie
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingura ness
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt:

Pentru blat:


Am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma tare si la urma am adaugat zaharul, am mai amestecat pana cand zaharul s-a topit. Separat galbenusul l-am amestecat cu uleiul pe care l-am adaugat treptat, asa cum procedam la maioneza si am amestecat pana cand s-a ingrosat un pic .Amestecam apoi galbenusurile cu bezeaua formata din albusuri si zahar, adaugam faina (tot asa incet si pe rand) si la urma cacao. Am amestecat compozitia pana cand s-a omogenizat frumos si am dat-o la copt.


Pentru crema:


Frisca se bate pana cand se intareste, adaugam apoi zaharul (tos si cel vanilat), separat iaurtul se amesteca cu gelatina (pregatita conform indicatiilor de pe ambalaj), adaugam apoi compozitia peste frisca, punem si nesul, amestecam bine si gata.


Intre timp blatul s-a copt si s-a si racit, turnam crema de iaurt peste blat (totul este intr-o forma de tort detasabila) si lasam in frigider 4-5 ore pentru ca gelatina sa isi faca treaba. Dupa ce tortul s-a intarit, l-am scos din forma detasabila,l-am pus pe un platou si am decorat cu ciocolata rasa, se mai poate si cu boabe de cafea daca aveti sau cu orice va lasa imaginatia


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

papabundetot 1

16.06.2013, 15:03

Andreea Caroline 1

17.06.2013, 22:37

La multi ani

papabundetot 1

18.06.2013, 09:02

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada si crema de capsuni