Tort cu mere

de ella 87 in Torturi, 14 Noi 2016 | 1286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 6mere potrivite
  • scorțișoară
  • 100gr zahar
  • 150g frișcă lichidă
  • miez nuca
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Separăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase. Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare. La final trebuie sa obtinem o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile, amestecam încet până le incorporam, adaugam apa si uleiul. Daca doriti sa adaugati esente, amestecati pana la omogenizare. Adaugati faina si cu ajutorul unei spatule amestecati pana va fi incorporata total, amestecati de jos în sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt. Turnam aluatul in forma si nivelam cu o spatula. Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute sau pana se rumeneste usor. Daca aveti cuptor obisnuit lasati focul la mediu. Ca sa fi-ti siguri ca este copt faceti testul scobitorii, daca introduceti o scobitoare in blat si ramane aluat pe aceasta cand o scoateti inseamna ca mai trebuie copt, daca iese curata, blatul este gata. Lasam blatul sa se raceasca si apoi desfacem forma si indepartam hartia de copt. Curățăm merele si le tăiem cubulețe, punem în oală zaharul, apa, merele si scorțișoară, le lăsăm până se înmoaie, amestecam prin ele, luăm cc 1cana din zeama, și le lăsăm deoparte să se răcească. Punem intr-o oală 3linguri zahar si 2maini miez nuca, lăsăm zaharul să se caramelizeze, dar sa avem grija sa nu se arda, după punem miezul de nuca, amestecam, îl întindem pe hârtie de copt si il lăsăm să se răcească. Frișcă lichidă, urmăm instrucțiunile după ambalaj, sau putem opta pt smântână pt frișcă(30, 35%grasime) Tăiem blatul, îl insiropam cu zeama de la mere, adaugam merele, ornăm cu frișcă și deasupra punem krantul, mărunțit, dam la frigider pentru câteva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bunica 1

14.11.2016, 13:57

Răcoros ,ușor și gustos!

Rocsi 1

15.11.2016, 20:38

Mmm, ce bun!

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere caramelizate