Chec cu ness si cardamom

de Julie in Prajituri, 1 Iul 2010 | 3393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita ness
  • 2 linguri cafea preparata
  • un varf de cutit cu praf de cardamom
  • o jumatate lingurita praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 2-3 linguri cu alune ,fara sare, maruntite
  • Pentru glazura:
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar farin
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita ness
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ness si cardamom:

Batem bine albusurile cu zaharul. Adaugam cacaua, nessul dizolvat in cafea,cardamomul si faina amestecata cu praful de copt.


Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si deasupra repartizam alunele maruntite. Introducem tava in cuptor.


Glazura:


Batem bine cu mixerul toate ingredientele pana obtinem o crema groasa. Dupa ce checul a stat in cuptor 15 minute, scoatem tava si turnam

deasupra , glazura.


Introducem din nou tava in cuptor si mai coacem 5-10 minute, pana se intareste putin glazura.


Scoatem checul, il lasam sa se raceasaca si il taiem cu un cutit trecut mereu prin apa. Il putem pudra cu zahar farin vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ness si cardamom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

nadina73 1

04.07.2010, 21:59

ce bine arat super nota 10 ca suna mai bine decat 5 furcu

Julie 1

05.07.2010, 08:50

Mihaela,Pusik, pofta buna!

Julie 1

05.07.2010, 08:51

Nadina, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea