Chec cu nuca si stafide (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 3 Apr 2012 | 3290 vizualizari

 

Este din aceeasi compozitie ca si la praji cu ananas dar reinventata cu succes ...

 

INGREDIENTE

  • 3/4 ceasca ulei (ceasca este de 200ml)
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti apa rece
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri esenta vanilie
  • 4 cesti faina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr nuca
  • 100 gr stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide (de post):

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta ,sarea, amestecandu-se bine


- se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga stafidele spalate si nuca taiata bucati


- se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina


- in aluatul care a ramas se pune cacaua si se amesteca bine, apoi se toarna peste cel din tavi cu lingura punandu-se pe centrul tavii


- se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 40-45min


- se face testul cu scobitoarea si cand sunt gata si putin aurite deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati


 

TIPS-URI

1

Eu un chec l-am imbracat in ciocolata (am topit o ciocolata neagra 75% cacao in 100 ml apa) ca sa fie ceva deosebit

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si stafide (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

iri_iri 1

05.04.2012, 21:25

e bun oricand

Zamfira 1

05.04.2012, 21:30

arata foarte bine,

Georgiana78 1

05.04.2012, 21:40

Iri, Zamfira, va multumesc din suflet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuci