Chec cu nuci si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 29 Ian 2017 | 666 vizualizari

 

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata!
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 1/2 lgt sare
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de portocale
  • 30 g stafide aurii
  • 50 g nuca taiata grosier
  • 1 plic praf de copt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci si stafide:

Se pregatesc doua forme de chec, tapetandu-se cu hartie de copt. Se lasa deoparte.


Intr-un bol, se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna in fir subtire uleiul, mixand incet, apoi se toarna laptele.


Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna peste compozitie. Se omogenizeaza, apoi se adauga coaja rasa de portocale, stafidele si nuca taiata grosier. Se amesteca, apoi se imparte in doua si se toarna in tavile gata pregatite. Se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.


Se lasa la racit, apoi se portioneaza!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pudra deasupra cu zahar pudra!

2

Se poate prepara ori cu stafide ori cu nuca, in functie de preferinte.

3

Din aceasta canitate, au iest doua tavi de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

30.01.2017, 20:42

Va multumesc!

simona72 1

31.01.2017, 09:40

Am sosit! Tare fain gatesti!

oanapl 1

04.02.2017, 14:39

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute cu crema de ciocolata